Kalk, køer og grøntsager

Her på Op med Grøntsagerne eeelsker vi grøntsager. Jo flere jo bedre. ♥ ♥ ♥
Fra planteriget kan vi få alt hvad vi behøver, inclusive calcium. Grønkål, rucola, spinat og mange andre mørkegrønne blade, bælgfrugter, tofu, nødder og havregryn …indeholder alle mere calcium end sødmælk. Calcium er det 20. grundstof i det periodiske system, det findes i jorden og det er herfra planterne får deres indhold af dette vigtige mineral, uanset om det er os eller en ko der spiser dem. Calcium kommer IKKE fra en ko. Ofte bliver vi fortalt at vi skal drikke mælk for at få calcium, men vi behøver ikke lade calcium´en vandre gennem en ko og videre til os for at få dette mineral.Mælk er til kalve. Mælk indeholder ud over calcium også en pakke af mange andre ting, heriblandt kasein (mælkeprotein), væksthormoner og meget andet der er beregnet til at få en kalv til at vokse sig til et kleppert på 300 kg inden den fylder et halvt år. Det er faktisk ikke rigtigt det vi har brug for som voksne mennesker…Det ville være bedre hvis vi bestræbte os på af få vores calcium fra planter, hvor den til gengæld vil følges ad med en stærk pakke af fibre, vitaminer, mineraler antioxidanter, planteprotein og endda omega3 fedtsyrer, alt sammen livsfremmende og sund menneskemad.Mælk er til kalve. Køer har stærke moderinstinkter og båndet mellem ko og kalv ville være stærkt hvis det fik lov til at være der. Men de fleste køer i Danmark får taget deres kalv inden 24 timer (3 døgn for økologiske køer). De moderløse kalve er der så håbløst mange af at en stor del bliver solgt til stanglakrids.
Til ihukommelse af at mælk er til kalve poster jeg i dag denne video til jer, selv om den egentlig er lidt usædvanlig for et indslag på Op Med Grøntsagerne.
Må alle blive mætte. Må alle blive elsket. Må alle blive helbredt. ♥ ♥ ♥SE DENNE RØRENDE LILLE FILM OM EN KO DER BLIVER GENFORENET MED SIN KALV:

mother-cow-and-calf

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s