Thaisuppe med kokos og safran
Denne klassiske thaisuppe er blød, aromatisk og stærk og kan laves meget hurtigt.
BEMÆRK: denne opskrift er ikke helt fedtfattig, da den indeholder kokosmælk. For folk der følger “The Starch Solution” kan denne opskrift ikke anbefales.
2-4 personer
INGREDIENSER
1 dåse kokosmælk
4 dl vand
300 gram broccoli, skåret i små buketter/stykker
15 cherrytomater, skåret i kvarte (eller andre modne tomater)
1 lille bundt forårsløg, skåret i ringe
1 teske basilikum
1 knivspids spidskommen
1 knivspids safrantråde (knust i morter eller med en ske i bunden af en kop)
1 terning grøntsagsbouillon
2 cm, frisk ingefærrod, skrællet og revet fint
3 spiseskefuld limesaft
1 fed frisk hvidløg, revet fint
1 spiseske agavesirup
½ teske friskkværnet peber
salt efter smag og behag
1 spiseskefuld (uden top) maizena til jævning
SÅDAN GØR DU
Sæt allerførst basmatirisene til at koge i en gryde for sig, hvis du vil spise ris til.
Kom kokosmælk, vand, samt alle krydderierne, undtagen salt, i en medium gryde. Sæt varmen på medium, så det kan begynde at varme stille og roligt op. Imens skærer du alle grøntsagerne ud og sætter dem til side i en skål.
Bring suppen i kog under omrøring. Når suppen koger, put da alle grøntsagerne i og , bring den i kog igen. Skru ned på et, og lad den simre i 10 minutter. Hold dog øje med grøntsagerne! De skal kun lige akkurat være møre, så der er noget bid og kraft i dem. Smag til sidst til med ekstra peber og salt suppen efter behag.
Bland til sidst maizena og vand i en kop til en tynd jævning. Hæld jævningen i suppen under omrøring. Det er ikke meningen at suppen skal blive tyk, det samler den blot en lille smule for en let cremet konsistens.
Server suppen straks, den er bedst, når den er helt frisk.
TIP: jeg anbefaler at spise suppen med friskkogte brune basmatiris, direkte i suppen. Du kan også spise den med nudler, pasta, eller frisk, groft franskbrød.
Pingback: alle opskrifter | Op med Grøntsagerne·
Pingback: thaisuppe med kokos og safran | Veganisme Blogs·