Kartoffelvafler

kartoffelvafler

For et stykke tid siden anskaffede jeg mig et vaffeljern, fordi jeg synes det kunne være spændende at eksperimentere med at smide forskellige ting i og lave dem til vafler. Nå, nogle gange lader eksperimenterne jo så vente på sig, når man først har anskaffet udstyret. MEN! Her de seneste par dage har jeg haft tænkt over at man da måtte kunne lave vafler af kartoffelmos. Og det KAN man! Her er mine første kartoffelvafler, der er 100% “On the Rocks”, der er vitterligt ikke andet i dem end den rene skære kartoffelmos. De kan spises som de er med alt muligt slags tilbehør (og du kan selvfølgelig også eksperimentere med at putte andre ting med i mosen). De går godt både alene eller i sammenhæng med alle mulige slags varmt tilbehør a la aftensmad. – eller du kan skære vaflerne ud og putte dem på rugbrød. De er også fine med lidt sirup på – eller æblemos….variationerne vil ingen ende tage. Men her er de – on the rocks:

INGREDIENSER
vask og/eller skræl det antal kartofler du har brug for. Jeg beregner selv 3-4 kartofler pr. person.

SÅDAN GØR DU

 1. Som sagt: vask og/eller skræl det ønskede antal kartofler
 2. Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver – smid dem i en gryde og hæld vand i til kartoflerne er dækket til…med vand
 3. Hvis du synes kan du salte vandet efter behov. Jeg salter ikke vandet med andet end lige akkurat en knivspids, hvis noget overhovedet.
 4. Kog kartoflerne i ca 20 minutter, eller til de er møre. De skal være ordentligt møre.
 5. Hæld vandet fra og gem ca 1 dl til at justere konsistensen på mosen
 6. Mos kartoflerne nede i gryden med en gaffel. Hæld kartoffelvand ved lidt ad gangen, indtil du har en god konsistens, ikke før tør, ikke for våd.
 7. TIP: Salt kartoffelmosen efter smag og behag inden du laver den til vafler. Jeg bruger ikke salt i mine, men tænk lige over det på det her trin af tilberedningen.
 8. Sæt et vaffeljern til at varme.
 9. Kom en god klat kartoffelmos i jernet og luk det. Bemærk at hvis du lukker op og smugkigger ser det ikke så godt ud før de er helt færdigbagte. Så giv dem den tid de skal have. De fleste vaffeljern har en timer. Men ellers løft og kig forsigtigt. De er færdige når de er lystbrune og let slipper .
 10. Nu skal den færdige vaffel over på en tallerken. Jeg synes det nemmeste er at vende jernet på hovedet og dumpe den ned på en tallerken med tyngdekraftens forunderlige hjælp…

Voi Lá! Så er der kartoffelvafler….

PS: måske undrer du dig over det der mærkelige glas på billedet. Det er simpelthen vandet fra kartoflerne, som jeg lige snuppede til som en sund snaps. Men det bestemmer man selv, heldigvis.

3 responses to “Kartoffelvafler

 1. Pingback: Kartoffelvafler | Veganisme Blogs·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s