råkost af æble og broccoli

aeble-broccoli-slaw2

Råkost af æble og broccoli
Her er en af mine egne råkostfavoritter. Egentlig er det sådan cirka min yndlingsmåde at spise broccoli på, og der er masser af knas og bid i.

2 personer
INGREDIENSER
5 store buketter broccoli, snittet i fine stykker
1 knivspids salt
1-2 æbler, snittet i små tynde skiver
1 spiseskefuld græskarkerner
1 spiseskefuld solsikkekerner
1 halv spiseskefuld agavesirup
2 spiseskefuld citrosaft

SÅDAN GØR DU
Start med at sætte en kedel vand til at koge. Snit broccolien og hæld den op i en skål og drys lidt salt over dem. Hæld nu kogende vand over dem, og hæld det fra igen efter ca 10 sekunder. Læg de skoldede broccoli ud på en tallerken til afkøling.

Bland citronsaft og agavesirup i bunden af din salatskål. Snit æblerne og vend dem straks i dressingen, så de ikke begynder at ilte.

Rist solsikkekerner og græskarkerner gyldne på en pande. Hæld dem ud på dit skærebræt for at køle lidt af.

Bland broccolien i salaten. Bland derefter kernerne i.

Server straks eller sæt den på køl, hvis du skal lave andet mad færdigt. Jeg synes, råkosten er lækker som tilbehør til det meste, men selv foretrækker jeg som oftest en portion lækre fuldkornsbasmatiris i bedste mikro-makrostil.

TIP: det er også superlækkert at komme en god håndfuld røde vindruer i. Skær dem i kvarte på langs for at få mest muligt ud af smagen. Der er lige lidt ekstra tilberedningstid i det, men det smager uforligneligt!

Advertisements

2 responses to “råkost af æble og broccoli

  1. Pingback: alle opskrifter | Op med Grøntsagerne·

  2. Pingback: råkost af æble og broccoli | Veganisme Blogs·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s