Ganefryd – den bedste helsekost i Århus C

Op med Grøntsagerne anbefaler:

Ganefryd – den bedste helsekost i Århus C

I hjertet af Århus, midt i latinerkvarteret, ligger en butik med en lille, men iøjnefaldende facade og et stort hjerte.

ganefryd1Vi taler selvfølgelig om en af Århus’ ældste helsekostforretninger, Ganefryd i Klostergade 2. Her kan du få alverdens sager til dit plantekøkken: du kan shoppe i deres lækre bageri, folkene i Ganefryd bager nemlig selv alle mulige lækre sager fra bunden hver eneste morgen, og serverer det frisk og nylavet op ad formiddagen. Der er også altid et lækkert udvalgt af frisk økologisk frugt og grønt i køledisken. Nogle af varerne, som for eksempel frisk grønkål, er oven i købet høstet fra indehaveren Claus Ganefryds eget jordbrug. Du kan også tanke op til køkkenhylderne i tørvarer fra hele verden: ris, bønner, linser, quinoa, mel, gryn, krydderier, theer og bunke andre spændende varer. I Ganefryd brænder man for økologien og miljøet. For eksempel har Ganefryd gennem årene samlet sammen til at købe regnskov gennem organisationen Verdens Skove. I skrivende stund har de i alt købt 295.420 m2 regnskov for pengene. Det kalder jeg en bedrift!

Jeg har været stamkunde i Ganefryd en del år efterhånden, og kan varmt anbefale dig at slå et smut forbi. Blandt de ting jeg holder af ved Ganefryd er det farverige og hjælpsomme personale, og så er de altid flinke til at tage varer hjem de ikke lige har på hylderne, selv om deres sortiment efter mit skøn er på adskillige tusind forskellige varer. Ganefryd er medlem af den landsdækkende Helsekostkæde Helsam, der er organisation for en lang række helsekostbutikker landet over. Du kan se her hvor din nærmeste Helsambutik ligger. På Helsams hjemmeside kan du også shoppe online og enten hente det i din nærmeste forhandler eller få det sendt med posten.

ganefryd2Slå et smut forbi Ganefryd næste gang du er i Århus C, det er altid et besøg værd! Og så kunne du jo snuppe et bæger af Ganefryds hjemmelavede suppe og brød og nyde det i solen på deres terrasse. Dét må være indbegrebet af økostreetwise i Århus!

Ganefryd på Facebook
Adresse: Klostergade 2, Århus C
Hjemmeside: www.ganefryd.dk

3 responses to “Ganefryd – den bedste helsekost i Århus C

  1. Vil bare gerne lige tilslutte mig din anbefaling. Var i dag derinde for at købe lidt brød til frokost. Der var så meget, der så lækkert ud, så købte tre forskellige ting. Risbøf (tror jeg det hed), stenalderbrød og chokorug… Wow manner jeg kom i himlen, det var VIRKELIG lækkert! Overvejede at gå tilbage for at købe mere selvom jeg var helt i den anden ende af byen. Skulle dog nå et tog så det forhindrede mig i det… Det varer ikke længe før jeg kommer derind igen efter deres brød. Også varme anbefalinger herfra 😉

    • Skønt at høre Amalie! Det er vist den bedste anbefaling Ganefryds bageri kan få, at du overvejer at gå hele vejen tilbage gennem byen efter mere!
      Grønne hilsner fra Ida

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s