artiskok- og canellinidip

artiskok-canellini-dip

artiskok- og canellinidip

En frisk, farvestærk og aromatisk dip der kan bruges i mange sammenhænge. Den er lækker som tilbehør til en bagt kartoffel, alle slags “korn”, altså ris, bulghur, pasta osv. Jeg ville også nemt kunne spise en tallerkenfuld franskbrødsmadder med dobbeltlag artiskok- canellinidip og hummus, toppet med friske tomater, peberfrugter eller lignende. Den er selvsagt også lækker som dip til tortillachips eller lignende. Kort sagt en alsidig dip til mange forskellige lejligheder. Jeg tror også, Skipper Skræk ville trives godt på denne her mikstur.

Ingredienser

1 dåse artiskokhjerter, skyllet og drænet
1 dåse canellinibønner (butterbeans kan også bruges)
2 dl skyllet og hakket friske babyspinatblade
skal af en hel reven økologisk citron
3 fed hvidløg, hakket
salt
peber
vand tilsættes efter behov for konsistensen

Sådan gør du

  1. Skyl bønner og artiskok og put i en røreskål
  2. Skyl og hak spinaten rimelig fint og put det med op i skålen
  3. Riv citronskallen og tilsæt den til resten
  4. Pil og hak hvidløgene og smid dem i også
  5. Tilsæt et par skefuld vand, men pas på ikke at komme for meget i fra starten. Bliver den for tynd er der ingen vej tilbage
  6. Nu skal du blende hele baduljen meget, meget grundigt. Jeg plejer at bruge en stavblender, men hvis du har en foddprocessor af en slags er det selvfølgelig lige så godt. Tilsæt vand undervejs efter behov.
  7. Som sagt: du skal blende denne dip længe og grundigt, da der ellers vil være tråde i fra artiskokkerne, og det er ikke lige sagen. men de forsvinder, hvis du blender længe nok.
  8. Tilsidst giver du det hele et skud peber og smager forsigtigt til med salt også efter smag og behag.

Flyt dippen over i en serveringsskål. Server straks, eller sæt den straks på køl. Kan holde sig i 3-4 dage i køleskab under 5 grader.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s