hampesmør

tilbehoer

Hampesmør

Et lækkert vegetabilsk “smør”, som jeg synes er virkelig lækkert på brød.Man kan lave andre nødde- og frøpastaer/smør efter samme princip, men jeg synes hampefrøene giver noget helt særligt.

BEMÆRK:Denner opskrift er ikke 100% WFPB, da der er tilføjet lidt olie, men lejlighedsvist, synes jeg den er så fortræffelig en “whole food” agtig erstatning for rene fedtsmøreprodukter at den fortjener at være med trods det at den er tilsat en lille smule olie. Hvis du er på slankekur vil jeg anbefale dig helt at undlade at bruge “smør” lavet af nødder og frø.

1 dl afskallede rå hampefrø
2 tsk. hampeolie/olivenolie/hørfrøolie
2 tsk. vand
1 knivspids salt

  • Blend ingredienserne grundigt med en stavblender, indtil smørret har en glat og fin konsistens.
  • Tilføj mere olie og/eller vand lidt ad gangen, hvis den er for tør.
  • Kom derefter blandingen i en skål med låg på køl.
  • Voi lá! – Og så har du det lækre hampesmør. Holder sig fint i køleskabet i en uges tid, men lad den ikke stå for længe, så bliver den harsk.

NB: jeg har lagt mærke til at konsistensen godt kan variere lidt fra gang til gang, når jeg laver det. Det har jeg ikke rigtig nogen forklaring på, men det smager éns.