Ristet Zucchinidip
En meget lækker og smagsrig dip lavet på ristet zucchini og canellinibønner. Lækker som tilbehør til salat, som dip til en gang sunde nachos og som pålæg på al slags brød. God at have i køleskabet når sulten melder sig. Og så er den let at lave også…i en blender eller med stavblender.
til en stor portion:
1 zucchini – skåret i store tern “vandstegt” på en slip-let-pande
1 karton/dåse canellinibønner – skyllet grundigt og dryppet af
1 spsk. frisk citronsaft
2 spsk. spisegærflager (ølgærflager)
1 spsk. tomatkoncentrat
1 rødløg – hakket
3 store fed hvidløg – revet
2-3 spsk sød chilisauce (eller agavesirup hvis du ikke vil have chili i)
1 stort drys friskkværnet sort peber
eventuelt hakket frisk chili, hvis du ønsker en stærkere dip
½ tsk. salt (gerne himalayasalt)
2-5 spsk. soyamælk (justér efter hvor tynd du ønsker konsistensen)
- Put alle ingredienser, samt 2 spsk. soyamælk, i en blender eller en skål hvis du bruger stavblender.
- Blend ingredienserne til blandingen er ensartet.
- Justér konsistensen med ekstra soyamælk, tilsat lidt ad gangen.
- Smag til med salt og peber og eventuelt chili
Kan holde sig i køleskabet i en lille uges tid.