Dhal af dupuylinser med hokkaido og zukini

varme-retter

Dhal af dupuylinser med hokkaido og zukini

En lækker og aromatisk dhal med en god cremet konsistens. Server den gerne med friskkogte fuldkornsbasmatiris (se opskrift) og en tallerken med friskudskåret frugt og grønt. I stedet for ris kan du også servere den med friskbagt franskbrød med hummus, det smager også virkelig lækkert!

2 personer

½ dl dupuylinser
500 ml vand
100 g hokkaido
½ zuchini
1 tomat
1 strøgen tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt fennikel
en 1 cm tyk skive frisk ingefær
friskkværnet peber efter smag og behag
salt efter smag og behag
eventuet chili, hvis du godt kan lide stærk mad

1 dl fuldkornsbasmatiris

Sådan gør du:

 1. Sæt en gryde til at koge med vandet. Den skal kunne rumme mindst én liter.
 2. Sæt  en anden gryde i kog med risene. Dæk risen med ca 2½ cm vand. Salt efter behov. Bring risene i kog og skru herefter ned på 1. Læg låg på.
 3. Put straks dupuylinser, gurkemeje, fennikel og koriander i gryden med kogende vand. Tilsæt også chilien her hvis du ønsker en stærkere dhal. Når det koger skruer du ned på ca 2½ og lægger låg på. Det må ikke gå af kog, men skal dog simre sådan rimelig lystigt.
 4. Skær et passende stykke Hokkaido  til. Fjern kernerne og skær hokkaidoen i tynde skiver. Skiverne må ikke være mere end 3 mm tykke, ellers kan de ikke koge møre på så svag varme.
 5. Skær zuchinien i tilsvarende tynde skiver.
 6. Skær tomaten i grove skiver eller stykker.
 7. Kom alle grøntsagerne op i gryden. Bring det i kog på maximum varme mens du holder øje med det. Når det koger ordentligt, skru da ned på ca 2 (retten skal simre, det afhænger af dit komfur, hvad det helt præcist er)
 8. Sæt et køkkenur på 30 minutter. Nu skal retten bare passe sig selv lidt. I mellemtiden kan du lave noget andet. Men HUSK at sætte et ur til at ringe, hvis du går fra mad under tilberedelse!!
 9. Når dhalen har kogt, rør da rundt i den og mos den lidt ud med en ske.
 10. riv ingefæren på den fine side af rivejernet og tilsæt til sidst sammen med et skud friskkværnet peber. Smag til med salt, men husk at bruge salt sparsomt.
 11. Hvis retten er blevet for tyk, tilsæt da lidt mere vand, men kun lidt ad gangen, da det nemt bliver for tyndt.

Servér retten i dybe tallerkner med en god skefuld ris ovenpå.