Hummus – frisk kikærtepostej

tilbehoer

Hummus – frisk kikærtepostej

Hummus er en klassisk proteinrig postej af kikærter fra mellemøsten. For mig er den det perfekte svar på et sundt vegansk proteintilskud i hverdagen. Det smager lækkert som tilbehør til de fleste varme retter, men jeg synes også et par knækbrødsmadder eller skiver franskbrød med et tykt lag hummus og gerne nogle friske bønnespirer, tomater eller agurkeskiver er helt perfekt i farten eller til morgenmad.

til en lille skål færdig hummus skal du bruge:

2 dl kikærter (stilles i blød i en gryde med rigeligt vand i 24 timer.)
1 spsk citronsaft  1-2 fed hvidløg, presset (kan udelades)
salt
peber
kogt vand til at justere konsistensen

  1. Kassér iblødsætningsvandet. Kog kikærterne på middel varme i 60 minutter i frisk let saltet vand. Sluk for varmen og lad dem køle lidt af. Skyl kikærterne igennem med frisk vand.  Lad dem blive i gryden.
  2.  Tilsæt ca ½ dl. kogt vand samt de øvrige ingredienser og blend kikærterne grundigt med en stavblender. tilsæt kogt vand én spsk ad gangen for at få en blød og lækker konsistens.
  3. smag til med salt og peber til sidst efter smag og behag. Bliv ved med at blende til det har en blød og fin konsistens.

Hummus kan opbevares under låg i køleskab i ca 5 dage. Smager godt til det meste varm mad, og er et sikkert og sundt proteintilskud at hive ud af køleskabet.

Alternativ: du kan også lave hummus efter samme opskrift med cannelinibønner eller kidneybønner, det giver nogle andre smagsnuancer hvis du ønsker lidt variation.