Dupuypostej med svampe og valnødder

 

IMG_20131222_201843

Dupuypostej med svampe og valnødder

3 dl kogte dupuylinser
3 dl kogte kigærter (eller fra dåse)
3 finthakkede løg, stegt helt gyldne på panden i lidt olivenolie
1 pakke champignon, fint hakket, og stegt helt gyldne på panden i lidt olivenolie
4 revne fed hvidløg
2 dl groft hakkede valnødder, tørristede på panden
½ tsk “Herbes de Provence” eller blandet timian, oregano og rosmarin
2 tsk agavesirup
2 spsk citronsaft
1 knivspids revet muskatnød
salt
peber
friskkogt vand

  • blend en blød  og lind masse af kigærter og kogt vand, smagt til med salt og hvidløg.
  • steg svampe og løg.
  • rist valnødderne.
  • bland dupuylinserne i kigærtepastaen (hummus) og kom alle de resterende ingredienser i.
  • bland meget grundigt, og smag til med salt, peber, citron og agavesirup.
  • juster konsistensen med vand til sidst.

Postejen kan spises straks den er færdigblandet, både som tilbehør til varm mad eller på brød. Du kan også køle den ned, eller du kan lune den i ovnen i en halv times tid på 180 grader.

Den her angivne portion er ret stor, men postejen holder sig fint i køleskabet i en uges tid, så det kan godt betale sig med en stor portion